Care sunt BENEFICIILE unui PFA?

,
Care sunt BENEFICIILE unui PFA? 1

Dacă îți dorești să deschizi un PFA, trebuie să știi că poți beneficia de foarte multe avantaje. Astfel, interesează-te cu privire la acestea și nu mai sta pe gânduri, ci depune imediat actele de înființare. 

 

Citește în continuare articolul și află care sunt cele mai importante beneficii pe care le oferă societatea de tip Persoană Fizică Autorizată. 

 

Iată avantajele PFA-urilor:

 

  • Înființare rapidă

 

Un PFA se deschide mult mai repede și ușor față de un SRL, de exemplu. Cu toate acestea, trebuie să alergi câteva zile pe la instituțiile publice pentru a putea face toate demersurile necesare înființării unei astfel de societăți. 

 

În cazul în care timpul nu-ți permite să te ocupi de procesul de deschidere a PFA-ului, poți apela la Regnet. În acest fel, stai liniștit acasă și aștepți ca procesul de înființare a firmei să fie finalizat în cel mai corect și rapid mod posibil.

 

  • Costuri reduse de înființare

 

Un SRL are de plătit mai multe taxe în momentul în care se înființează, însă un PFA trebuie să achite o sumă foarte mică în această etapă. Altfel spus, costurile de înființare ale unui PFA pot reprezenta jumătate din costurile de deschidere ale unui SRL. 

 

  • Legea nu impune angajarea unui contabil

 

Atunci când vine vorba despre un SRL, legea impune angajarea unui contabil, însă în ceea ce privesc PFA-urile, nu se aplică această regulă. Astfel, dacă ai un PFA nu ești obligat să ai contabil, mai ales dacă poți ține singur evidența încasărilor și ieșirilor din firmă. 

 

Cu toate acestea, trebuie să știi că îți poate fi mult mai ușor cu un contabil alături. În acest fel, nu-ți mai bați capul cu toate actele necesare la ANAF, de exemplu, și nici nu te mai preocupi de plata dărilor la stat. 

 

Cu alte cuvinte, dacă vrei să muncești relaxat, colaborează cu un contabil, chiar dacă ai PFA

 

  • Încasările pot fi folosite imediat

 

În cazul unui PFA, nu ai nevoie de dividente pentru a putea scoate bani din firmă. Poți folosi de îndată încasările de la clienți, lucru care este nemaipomenit! Cu alte cuvinte, nu trebuie să aștepți anumite perioade de timp pentru a te folosi de banii câștigați din serviciile oferite, ci o poți face imediat ce primești plata. 

 

  • Desființarea unui PFA se face rapid

 

În cazul în care constați că PFA-ul nu funcționează așa cum îți dorești și vrei să-l desființezi, totul se poate face foarte ușor. În cazul unui SRL, procedura de desființare este anevoioasă și îndelungată, însă un PFA poate face acest lucru într-un timp foarte scurt. 

 

Chiar dacă nu este de dorit să se ajungă în acest punct, este bine de cunoscut acest fapt încă de la înființare, pentru a fi cât mai bine informat. În acest fel, te poți hotărî mult mai ușor care este tipul de societate care consideri că ți se potrivește cel mai bine. 

 

În cele din urmă, ține cont de toate aceste beneficii și deschide un PFA, dacă simți să faci acest lucru. Nimic nu se compară cu bucuria și satisfacția de a lucra pe cont propriu!

 

Sursa foto: Pexels.com


Vrei să știi mai multe despre afaceri?