Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre ÎNFIINȚAREA PFA

,
Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre ÎNFIINȚAREA PFA 1

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre ÎNFIINȚAREA PFA

 

Te gândești să deschizi un PFA? Nu mai sta pe gânduri, ci pornește chiar acum demersul în această direcție! Un PFA îți poate oferi foarte multă satisfacție și mulțumire, mai ales dacă cunoști de la A la Z un domeniu. În momentul în care stăpânești un domeniu și îți place, ai toate motivele pentru care să înființezi un PFA care să te ajute să obții venituri frumoase. 

 

Citește în continuare articolul și află câteva lucruri foarte importante despre deschiderea unui PFA, care sigur te interesează. Află de aici tot ceea ce vrei să știi. 

 

Iată ce trebuie să cunoști despre înființarea unui PFA:

 

  • Procesul de înființare este unul extrem de ușor cu ajutorul Regnet

 

Dacă ai ceva timp liber la dispoziție, poți să începi să depui toate actele necesare înființării unui PFA. În câteva zile de poți bucura de firma mult visată! Tot ce trebuie să faci este să te interesezi cu privire la documentele necesare și să mergi la sediile la care trebuie să le depui.

 

În cazul în care programul zilnic nu-ți permite să petreci ore întregi la cozile de la instituțiile publice, poți apela la Regnet. În acest fel, reușești să-ți deschizi propriul PFA fără bătăi de cap. Cu ajutorul Regnet totul este mult mai ușor, deoarece ne ocupăm în totalitate de înființare, astfel încât tu să nu ai pic de stres.  Astfel, un PFA se poate deschide cât ai zice pește!

 

  • Ai nevoie de un cont bancar dedicat PFA-ului

 

Este recomandat ca imediat după înființarea PFA-ului, să mergi la banca, astfel încât să deschizi un cont bancar dedicat acesteia. În acest fel, reușești să delimitezi în mod clar încasările obținute prin intermediul PFA-ului și celelalte tipuri de venituri. 

 

Chiar dacă legea nu impune acest lucru, cel mai bine este să nu implici contul bancar personal în bunul demers al activității, pentru ca totul să fie mult mai ușor și transparent. În acest fel, ai o altă vizibilitate asupra intrărilor și ieșirilor.

 

  • Ai nevoie de un program de facturare

 

Dacă îți dorești să te descurci în totalitate pe cont propriu, ai nevoie de un program de facturare. Nu poți lucra fără facturi, deoarece în lipsa acestora nu poți încasa de la clienți. Astfel, interesează-te cu privire la cel mai bun program de facturare, astfel încât să fii întotdeauna în conformitate cu legea. 

 

  • Nu ai nevoie de contabil

 

În cazul unui PFA, legea nu impune angajarea unui contabil, motiv pentru care îți poți ține singur contabilitatea. Cu toate acestea, dacă îți dorești să îți canalizezi atenția doar asupra serviciilor pe care le oferi clienților, cel mai bine este să iei legătura cu un contabil. În acest fel,  scapi de stresul documentelor financiare și a tuturor procedeelor ce trebuie urmate în conformitate cu ANAF.

 

În cele din urmă, ține cont de toate aceste informații, ia-ți inima în dinți și deschide un PFA, deoarece este foarte ușor de înființat și manageriat.

 

Sursa foto: Pexels.com


Vrei să știi mai multe despre afaceri?