Află de aici care sunt TAXELE pe care le plătește un SRL

,
Află de aici care sunt TAXELE pe care le plătește un SRL 1

Află de aici care sunt TAXELE pe care le plătește un SRL

 

Să deschizi un SRL poate fi un proces foarte dificil, deoarece sunt multe lucruri pe care este necesar sa le cunoști. Cu toate acestea, dacă ai început să te interesezi cu privire la taxele unui SRL, ești pe drumul cel bun. Aici găsești cele mai importante informații despre taxele pe care le plătește orice SRL la stat. 

 

Citește articolul pentru a te pune la curent cu dările pe care le are de achitat orice tip de SRL. Este ideal să cunoști aceste informații, înainte de a deschide o astfel de firmă, pentru a ști la ce să te aștepți. 

 

Iată care sunt taxele unui SRL:

 

  • Impozitul pe venit

 

Impozitul pe venit este plătit atât de către SRL, cât și de PFA. În cazul acestei taxe, se plătește 10% din veniturile obținute pe parcursul unui an. Cu alte cuvinte, dacă într-un an reușești să obții un venit de 10.000 de RON, la finalul anului financiar achiți statului 1.000 de RON. 

 

În ceea ce privește plata impozitului pe venit, nu trebuie să-ți faci griji, deoarece contabilul se ocupă de achitarea acestuia la stat. În plus, contabilul știe exact când trebuie plătit acesta și cum, așa că nu trebuie să te preocupi în privința acestuia. 

 

  • Cota de TVA

 

La început, orice SRL abia înființat este neplătitor de TVA, însă acest lucru se poate schimba ulterior. Firmele ce depășesc un anumit prag financiar anual devin plătitoare de TVA. Astfel, dacă firma ta încasează anul acesta peste 300.000 de RON, SRL-ul devine plătitor de TVA. 

 

Cota standard de TVA este de 19%, însă există situații când aceasta este mai mică. 

 

  • Contribuțiile sociale

 

Contribuțiile sociale se referă la CASS și CAS. Ceea ce trebuie reținut în cazul acestor taxe este faptul că plata acestora reprezintă un beneficiu major pentru tine. Este ideal să fii asigurat din punct de vedere al sănătății și al pensie, așa că aceste contribuții sunt în favoarea ta. 

 

Trebuie reținut că Persoanele Fizice Autorizate ce nu depășesc un anumit prag financiar, nu sunt obligate prin lege să le plătească, însă este bine ca și PFA-urile să le achite, pentru un plus de liniște. 

 

  • Impozitul pe dividente

 

Poți scoate banii încasați de SRL doar prin prisma unor dividente. Acestea pot fi trimestriale sau anuale. Impozitul pe dividente este de 5%, adică este foarte mic. 

 

În cazul în care îți dorești să nu ai probleme cu privire la plata taxelor, cel mai bine este să găsești un contabil priceput, care să te ajute cu tot ceea ce ai nevoie. Cu ajutorul unui contabil bun, nu mai citești zi de zi legislația și stai fără stres. În acest fel, totul este mult mai ușor, iar dările SRL-ului sunt la zi. 

 

În cele din urmă, acum că ai aflat care sunt taxele unui SRL, nu-ți rămâne decât să urmezi toți pașii necesari înființării unei astfel de firme. O astfel de societate îți poate aduce foarte multă satisfacție, mai ales dacă te ocupi de ea cu multă seriozitate și implicare. 

 

Sursa foto: Pexels.com

 


Vrei să știi mai multe despre afaceri?