Cand este necesar avizul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor

Cand este necesar avizul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor 2

În cazul în care te-ai hotărât să înființezi online o firmă sau să schimbi sediul social al unei firme, iar firma ta urmează să aibă sediul social într-o locuință parte dintr-un bloc de locuințe (denumită și clădire rezidențială), trebuie să ai în vedere că avizul asociației de proprietari și acordul vecinilor este obligatoriu.

 

Avizul asociației de proprietari și acordul vecinilor se regăsesc într-un singur formular tipizat, iar acest formular este singurul acceptat de către Registrul Comerțului. Prin urmare, nu se poate depune acordul asociației sau al vecinilor sub altă formă decât cea admisă.

 

Dacă blocul de locuințe nu are înființată o asociație de proprietari, atunci se va depune o declarație pe proprie răspundere în acest sens. De asemenea, acordul vecinilor se obține de la cei direct afectați, pe plan vertical și pe plan orizontal (dacă există). Vecin direct afectat înseamnă de cele mai multe ori cei de deasupra, de dedesubt, din stânga și din dreapta locuinței. Dacă un vecin nu își poate oferi acordul, atunci fie președintele sau administratorul bocului atestă lipsa acordului, fie se ia acordul altui vecin de pe același plan (vertical sau orizontal).

 

Înapoi