Care sunt AVANTAJELE pe care le oferă un SRL?

,
Care sunt AVANTAJELE pe care le oferă un SRL? 1

De ce o Societate cu Răspundere Limitată este ideală pentru tinerii care doresc să devină antreprenori? Deoarece oferă numeroase avantaje. Astfel, dacă îți dorești să pornești pe drumul afacerilor, deschide un SRL. 

 

Citește în continuare articolul și află care sunt cele mai importante beneficii pe care le oferă o astfel de societate. Cu siguranță, după acest articol, nu vei mai sta pe gânduri, ci vei iniția demersurile necesare înființării unui SRL. 

 

Iată cele mai importante avantaje ale SRL-urilor:

 

  • Ușor de înființat

 

În momentul în care te-ai decis să deschizi un SRL,  trebuie doar  să iei legătura cu Regnet. În felul acesta, stai relaxat acasă și aștepți până când toate actele firmei sunt gata. Astfel, scapi de stres și de stat la cozile interminabile de la instituțiile publice. În plus,  te asiguri că SRL-ul este înființat corect, din punct de vedere legal. 

 

În cazul în care vrei să te ocupi în mod personal de deschiderea firmei, ai de alergat de la o instituție la alta, însă dacă ai puțin timp liber la dispoziție, totul este ca și rezolvat. 

 

Nu este greu de deschis un SRL, însă trebuie să reții că este destul de dificil de desființat o astfel de societate. Așa că, gândește-te foarte bine dacă îți dorești cu adevărat să faci acest pas în viața ta. 

 

  • Permite mai multe angajări

 

SRL-ul îți permite să angajezi câți oameni dorești. Astfel, dacă vrei să ai profesioniști pe fiecare segment al afacerii, astfel încât să te preocupi doar de anumite sfere ale firmei, deschide acest tip de societate. 

 

Cu ajutorul unor angajați dedicați reușești să duci firma în punctul în care îți dorești. Întotdeauna o societate este mult mai puternică în momentul în care este condusă de mai mulți oameni, nu doar de o persoana, cum este în cazul unui PFA. 

 

  • Ușor de manageriat

 

În cazul unui SRL trebuie doar să plătești serviciile de contabilitate și salariile angajaților. Astfel, un SRL este foarte ușor de întreținut, mai ales dacă lucrezi în colaborare cu un contabil priceput. 

 

Este foarte important ca în cazul unui SRL să ai contabil, deoarece legea impune acest lucru și pentru că este mult mai ușor să manageriezi finanțele firmei cu ajutorul unui astfel de profesionist.

 

  • Oportunitatea de a face leasing

 

În cazul în care ai PFA, nu poți beneficia de un leasing la mașină, însă dacă ai SRL, poți achiziționa un autoturism în acest fel. Astfel, acesta este un alt avantaj pe care îl oferă firmele de tip SRL. 

 

Varianta de leasing este extrem de avantajoasă, așa că trebuie să te interesezi cât mai bine cu privire la aceasta, astfel încât să o iei în calcul.

 

În cele din urmă, ține cont de toate aceste beneficii pe care le oferă înființarea unui SRL. Acestea sunt doar cele mai importante avantaje ale unei astfel de societăți, însă mai sunt multe altele pe care trebuie să le iei la cunoștință. 

 

Sursa foto: Pexels.com


Vrei să știi mai multe despre afaceri?