Cate coduri CAEN poate avea un PFA

Coduri CAEN PFA

În cazul în care te-ai hotărât să înființezi online un PFA, în conformitate cu prevederile legii nr. 182/2016, începând cu data de 17 ianuarie 2017, orice PFA care activează pe teritoriul României nu poate avea mai mult de 5 clase de activităţi CAEN. Aceste tipuri de activităţi trebuie să fie definitorii pentru obiectul de activitate al PFA-ului, de aceea alegerea lor trebuie efectuată cu mare atenţie.

 

Cele 5 clase (coduri) CAEN se împart astfel:

  • 1 cod CAEN principal;
  • maxim 4 coduri CAEN secundare.

 

În plus, trebuie avut în vedere că pentru anumite coduri CAEN, dovada experienței sau pregătirii în domeniu este obligatorie. Un exemplu în acest sens poate fi domeniul IT, unde pentru a putea activa (ca exemplu) în clasa CAEN 6201 – Activități de realizare a software-ului la comandă (software orientat client), este necesară a face dovada pregătirii sau experienței în domeniu realizării de software. Dovada în cazul codului 6201 poate fi făcută prin diploma de absolvire a unei facultăți de specialitate, urmarea unui curs cu o diplomă certificată sau angajarea pe un post de realizare software pentru mai mult de 2 ani.

 

Dacă în prezent ai deja înființat un PFA cu mai mult de 5 coduri CAEN, atunci trebuie să ai în vedere că până la data de 17 ianuarie 2019 trebuie să întreprinzi demersurile necesare la Registrul Comerțului pentru reducerea numărului de coduri CAEN la maxim 5.

 

Înapoi