Cati angajati poate avea un PFA

Angajati PFA

În cazul în care te-ai hotărât să înființezi un PFA sau să angajezi personal, trebuie să ai în vedere că în conformitate cu prevederile normative actualizate ale legii 182/2016, începând din data de 17 Ianuarie 2017, numărul persoanelor care au calitatea de salariat într-un PFA nu poate depăşi cifra 3. Astfel, PFA-urile care depăşesc acest număr de angajaţi sunt obligate să se conformeze şi să-şi adapteze numărul salariaţilor conform acestor prevederi legale, iar cele care se înființează în acest moment trebuie să respecte această dispoziție.

 

Totuși, în scopul exercitării activităţii/activităţilor pentru care a fost autorizată, PFA poate stabili relaţii contractuale, în condiţiile legii, cu orice persoane fizice şi juridice, cu alte PFA, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic, adică să fie considerați anagajați.

 

Mai mult, o persoană titulară a PFA poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.

Înapoi