Coduri CAEN ce necesita indeplinirea unor conditii speciale

Conditii speciale coduri CAEN

 

Dacă te-ai hotărât să înființezi o firmă, să înființezi un PFA sau să adaugi un cod CAEN, trebuie să ai în vedere că anumite obiecte de activitate (coduri CAEN) impun respectarea unor condiții speciale pentru ca un SRL (sau PFA) să le poată folosi.

 

Iată mai jos câteva exemple care te-ar putea ajuta:

  • în domeniul asigurărilor, pensiilor facultative, detectivilor particulari sau medical, o firmă poate avea un singur cod CAEN specific domeniului în care va activa. O excepție ar putea fi indicată în domeniul medical unde pot fi inserate și alte coduri CAEN complementare codului CAEN principal.
  • în domeniul instituțiilor de credit, schimb valutar, pieței de capital, pază și protecție sau jocuri de noroc, o firmă trebuie să aibă obligatoriu ca obiect principal de activitate codul CAEN aferent domeniilor indicate.
  • în domeniul reasigurărilor, pensiilor sau import și export de arme, pentru ca o firmă să fie autorizată trebuie să îndeplinească în prealabil anumite condiții prevăzute de lege (ex.: avizul Inspectoratului General al Poliției).
  • activitățile juridice, cele din domeniul vamal, al cluburilor sportive sau paza obiectivelor pot fi efectuate doar de anumiți agenți economici (profesioniști). Un exemplu este cel al activităților juridice, care pot fi exercitate doar notari, executori judecătorești, avocați etc.

 

Înapoi