Cum se poate modifica o firmă online?

startup-593327_640

Întrucât am fost întrebați de mai multe ori despre cum se poate modifica o firmă online, fără a fi nevoie deplasarea la Registrul Comerțului sau la sediul nostru, vom încerca mai jos să evidențiem pașii necesari.

Ca și titlu de exemplu, vom avea în vedere procedura adăugării unei clase CAEN, luând ca și cazuistică necesitatea unei companii de a-și extinde activitatea economică cu un obiect de activitate ce nu există la nivelul actului constitutiv.

 

Prin urmare, pe scurt pașii sunt:

  1. Expedierea pe adresa noastră de email documentele ”de bază” ale societății;
  2. Noi vom întocmi documentația necesară adăugării clasei sau claselor CAEN necesare și o vom comunica spre a fi semnată de asociat/asociați;
  3. După semnarea acesteia, documentația va fi predată unui curier trimis de către noi, din orice locație dorită;
  4. După ajungerea documentației la noi, aceasta va fi depusă la Registrul Comerțului, iar după finalizarea operațiunii documentele emise de Registru alături de documentația initițială va fi expediată printr-un curier în locația dorită de asociat/asociați.

 

Ca să încercăm să preîntâmpinăm cât mai multe întrebări, vom indica mai jos o serie de întrebări relevante:

 

a) Ce înseamnă documente de bază ale societății?

Documentele de bază ale unei societăți sunt: certificatul de înregistrare, actul constitutiv și cărțile de identitate (deși teoretic nu fac parte din actele de bază ale unei societăți, cărțile de identitate au o valoare cel puțin la fel de importantă ca restul documentelor).

 

b) Actele trebuiesc doar trimise prin email scanate? Ce se întâmplă dacă nu am scanner?

În primă fazele actele se trimit pe email, documentația pregătită de noi ulterior fiind predată curierului după semnarea acesteia de către asociat/asociați. Dacă nu aveți scanner, puteți folosi o aplicație de mobil (ex.: CamScanner), astfel încât se pot comunica echipei noastre direct de pe mobil.

 

c) Pentru semnarea documentelor este nevoie de deplasarea asociatului/asociaților în vreo locație anume?

Nu, documentele se pot semna oriunde.

 

d) Documentația se ridică dintr-o anumită locație?

Nu, documentația poate fi ridicată din orice locație.

 

e) Curierul de cine este plătit? Taxele la Registrul Comerțului cum se plătesc?

Curierul este achitat de către noi, iar în ce privește taxele, acestea se plătesc direct de dvs. prin internet banking sau ordin de plată, din contul societății sau al altei persoane.

 

f) Cum se plătește onorariul?

Onorariul se plătește în principiu ramburs, în numerar, curierului care vă va preda documentele societății în original.

 

Sperăm ca prin acest articol să fi răspuns întrebărilor cele mai frecvente, însă în cazul în care aveți nelămuriri ne puteți contacta oricând pe pagina dedicată: Contact