Cum deschid o agentie imobiliara

Nu e complicat să deschizi o agenție imobiliară.Dar e bine să știi una, alta înainte să începi ca să nu ajungi să spargi geamurile pe la ANAF.


Ți se pare că la început totul e complicat și ai multe pe cap?


Nu te stresa și eu am trecut prin același lucru încât nu știam cu ce să încep și ce să fac mai repede.


Dar hai să-ți explic…

Prima chestie pe care trebuie să o știi


Ai nevoie de o firmă sau de un PFA.


Așa că, fie înființezi o firmă sau înființezi un PFA, fie folosești o firmă ori un PFA deja existent.


Da` de ce?


Hai că-ți zic: atunci când vrei să desfășori (legal) orice activitate economică în România îți trebuie o firmă sau un PFA cu un cod CAEN autorizat (CAEN vine de la Clasificarea Activităților din Economia Națională).


Scopul este să poți emite facturi pentru activitatea de agenție pentru ca statul să-și ia taxele de la tine…Nu-ți bate capul să scapi de taxe, că n-ai cum. Le mai poți optimiza (a se citi plăti mai puține), dar discuția asta o avem cu altă ocazie.

Hai să continuăm…


În cazul agenției imobiliare codul CAEN este 6831. Deci, dacă ai o firmă sau PFA care are codul de mai sus autorizat, atunci poți funcționa ca o agenție imobiliară.

A doua chestie pe care trebui să o știi


Ca să înființezi o firmă pentru a deveni agenție imobiliară nu trebuie să îndeplinești vreo regulă specială. Da, da, ai citit bine: nimic, nada, zero.


Cu alte cuvinte, nu trebuie să faci dovada că ai vreun curs absolvit, experiență, înscriere în vreo organizație etc. Oricine poate înființa o firmă cu acest cod CAEN.


Situația nu este aceeași pentru un PFA, deoarece atunci când se înființează un PFA trebuie să se facă dovada pregătirii sau experienței în domeniu.A treia chestie (bună) pe care trebuie să o știiCa să funcționezi efectiv ca o agenție imobiliară nu trebuie să demersuri speciale. Agențiile imobiliare sunt considerate firme „standard” sau „clasice”, ceea ce înseamnă că se aplică regulile generale pentru orice firmă: contabilitate, registru unic etc.


Ca atare, nu trebuie decât să începi activitatea propriu-zis.Adică ia si facturează clienții și plătește-ți taxele.___

Ce-ți recomand să citești în continuare dacă ești cât de cât hotărât(ă):

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Andrei
3 months ago

Cam cât durează înființarea unei agenții?

Rusu Ioan
2 months ago

Mulțumesc pentru început!!!

Rusu Ioan
2 months ago

să înțeleg că face-ți toate actele necesare pentru firmă nu doresc PFA?? care este prețul pentru soluționarea actelor? Mulțumesc!!