Crestere de peste 47% a schimbarilor de sediu din sectorul 4 Bucuresti

Crestere de peste 47% a schimbarilor de sediu din sectorul 4 Bucuresti 2

Numarul operatiunilor de schimbare a sediului social in cazul societatilor cu raspundere limitata, respectiv schimbare a sediului profesional in cazul persoanelor fizice autorizate, din sectorul 4 al Municipiului Bucuresti in alte sectoare sau judete din Romania a crescut cu aprox. 47% in perioada ianuarie-aprilie 2018 in comparatie cu aceeasi perioada din anul 2017.

In primele luni ale anului 2018, in raport cu aceeasi perioada a anului 2017, numarul de operatiuni privind schimbarile de sedii sociale si profesionale din sectorul 4 a inregistrat o crestere importanta determinata in principal de modificarile asupra taxelor percepute entitatilor juridice cu sediul social sau secundar in sectorul 4, respectiv taxa de salubrizare”, a declarat Cristian Barcan, fondator al REGnet.ro, companie specializata in infiintari si modificari de SRL si PFA.

Astfel, numarul total de operatiuni privind schimbarea sediului social sau profesional din sectorul 4 al Muncipiului Bucuresti a fost in perioada ianuarie-aprilie 2018 in numar de 446, in comparatie cu un numar de 303 fata de perioada ianuarie-aprilie a anului 2017, deci o crestere de aprox. 47,19%, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), interpretate si centralizate de REGnet.ro.

Totodata, luand in considerare ca media lunara pe parcursul unui an in ce priveste operatiunile de schimbari de sediu social sau profesional este de aprox. 780 la nivelul Municipiului Bucuresti, numarul in crestere al schimbarilor de sediu din sectorul 4 reprezinta la inceputul anului 2018 un procent de aprox. 14%/luna din totalul operatiunilor de schimbare de sediu in comparatie cu un procent de aprox. 9,6%/luna in anul 2017.

Numarul dizolvarilor profesionistilor la nivelul Municipiului Bucuresti a crescut in perioada ianuarie-aprilie 2018 in comparatie cu aceeasi perioada din anul 2017 cu aprox. 55%, crestere inregistrand totodata si numarul profesionistilor intrati in procedura insolventei, respectiv cu un procent de aprox.12%.

Suspendarea activitatii economice a afacerilor din Romania la inceputul anului 2018 se afla la cel mai mare nivel din ultimii 4 ani, cu o crestere de peste 132,99% in raport cu perioada similara din anul precedent. Mai multe detalii aici: https://www.regnet.ro/statistici/afacerile-din-romania-si-au-suspendat-activitatea-crestere-cu-13299/

Rata de supravietuire a unei afaceri in Romania este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reusesc sa ramana in picioare in Romania, arata calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani. Detalii poti citi aici: https://www.regnet.ro/statistici/cand-isi-infiinteaza-romanii-firma/

Despre ”potretul robot” al antreprenorului din Romania, la nivel de 2017, poti citi aici https://www.regnet.ro/statistici/profil-de-antreprenor-cum-arata-un-roman-care-isi-face-firma-2017/