Topul tarilor de rezidenta a investitorilor straini din Romania: Italia, Germania si Turcia

Numarul de firme din Romania cu participare straina la capitalul social, la data de 31 decembrie 2017, este de peste 215.600, cele mai multe investitii venind din tari europene, urmate de tari din Asia si Africa.

tarile membre ale Uniunii Europene cum ar fi Italia sau Germania sunt statele cu cele mai multe investitii in capitalul social al companiilor din Romania, ceea ce intareste importanta mentinerii unor relatii deschise si echilibrate cu investititorii si statele europene˝, a declarat Cristian Barcan, fondator al REGnet.ro, companie specializata in infiintari si modificari de SRL si PFA.

Analizand datele statistice prezentate de Oficiul National al Registrului Comertului, primele 5 tari de rezidenta a investitorilor straini dupa numarul de firme sunt:

Topul tarilor de rezidenta a investitorilor straini din Romania: Italia, Germania si Turcia 2

In raport cu 31 decembrie 2016, numarul de firme cu participare straina la capitalul social al unei companii din Romania a crescut cu aproximativ 5.837 firme pana la 31 decembrie 2017.

Initiativa antreprenoriala din Romania (SRL, SA) este dominata de barbati, cu 63,17%, restul de 36,83% fiind femei, reiese din distributia pe sexe a asociatilor/actionarilor persoanelor juridice active, potrivit datelor ONRC, analizate de REGnet.ro. Si in cazul PFA proportiile se pastraza, cu 60,69% barbati si 39,31% femei. Profilul antreprenorului din Romania, in 2017, poate fi analizat aici: https://www.regnet.ro/profil-de-antreprenor-cum-arata-un-roman-care-isi-face-firma-2017/

De asemenea, o analiza asupra sezonalitatii infiintarilor de SRL si PFA din Romania, realizata pe ultimii cinci ani, releva faptul ca primavara este anotimpul in care initiativa antreprenoriala cunoaste cel mai mare avant. Detalii aici: https://www.regnet.ro/cand-isi-infiinteaza-romanii-firma/

Despre cati bani face statul din infiintarile de firme poti citi aici: https://www.regnet.ro/cati-bani-face-statul-din-infiintarile-de-firme/

Rata de supravietuire a unei afaceri in Romania este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reusesc sa ramana in picioare in Romania, arata calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani. Detalii poti citi aici: https://www.regnet.ro/cand-isi-infiinteaza-romanii-firma/

Despre REGnet.ro

REGnet.ro este o firma specializata in infiintarea si modificarea online a societatilor comerciale (SRL) si persoanelor fizice autorizate (PFA).

Fiindca totul se face online, proprietarii si administratorii de afaceri economisesc timp si bani apeland la REGnet.ro. in acelasi timp firmele si angajatii lor se pot concentra mai bine pe activitatea firmei, evitand demersurile consumatoare de resurse pe care le presupune modificarea unei firme sau infiintarea unei companii.

REGnet.ro este prima companie din Romania prin intermediul careia persoanele pot realiza online modificari ale firmei, nefiind necesara deplasarea la sediul REGnet.ro sau la sediul Registrului Comertului. Pana acum peste 1.000 de firme au apelat la serviciile REGnet.ro.